Izrada android aplikacija

Usluga izrade android aplikacije

Saznajte šta je to android aplikacija, čemu služe i kome su namenjene.

Android aplikacija

Android aplikacije su aplikacije namenjene za rad na android operativnim sistemom. Operativni sistem android razvija google i najrasprostranjeniji je operativni sistem za mobilne telefone. Karakteristično za android operativni sistem je da su ga gotovo svi proizvođači mobilnih telefona i uređaja prihvatili kao defaultni, odnosno podrazumevani i jedan jedini. Teško je nabrojati spisak samih proizvođača koji prave svoje uređaje na android operativnom sistemu. Izrada aplikacije za mobilne telefone defacto predstavlja izradu android aplikacije pod obavezno i po želi izradu aplikacije i za apple, odnosno iphon i iOs.

Primena android aplikacija

Isto tako i primenu android aplikacija je teško opisati i navesti, a da se nešto ne propusti. Od krajnjh korisnika koji skidaju aplikacije sa google play stora, pa do velike poslovne primene i specijalizovanih programa koji prate neko ERP rešenje. Veoma često je sastavni alat komercijalista koji putem tablet uređaja i android aplikacija izvršavaju radne zadatke i trebovanje sa terena. Tako čest je slučaj da se pravi namenska android aplikacija sa odrđenu kompaniju koja tablet i aplikaciju koristi u svrhu popisa robe i zaliha.

Android aplikacija

Proces izrade android aplikacije

Bilo da Vam je potrebna javna aplikacija za široke narodne mase ili privatna aplikacija za dopunu Vašeg poslovanja, proces izrade je isti. Neophodno je da nam dostavite opis i zahteve koje aplikacija treba da poseduje. Tek kada imamo osnovne parametre možemo da damo grubu ponudu koja bi se kasnije detaljnije precizirala kao i sami rokovi izrade android aplikacije.

Izrada hibridne aplikacije za mobilne telefone

Ukoliko Vam je potreban aplikacija i za apple i za android telefone i tablete najbolje rešenje je izrada hibridne aplikacije. Hibridna aplikacija je aplikacija koja može da radi i na androd operativnom sistemu i na iOS operativnom sistemu. Aplikacije rađene za određeni operativni sistem nazivaju se nativne (eng. native) i rada samo na određenom operativnom sistemu, dok aplikacije koje mogu raditi na više operativnih sistema nazivaju se hibridne aplikacije.

Za izradu hibridne aplikacije za mobilne telefone koristimo Flutter SDK. Prednosti su svakako niža cena izrade u odnosu na nativne aplikacije kao i brže i efikasnije održavanje aplikacije i update istih.

Izrada android aplikacije primer

Mobilna aplikacija za poručivanje aerodromskog taxija / android aplikacija za airport taxi

Ova aplikacija je pisana za kompanije koje se bave pružanjem usluga taxi prevoza i limo servisa sa i do aerodroma. U konkretnom primeru radi se o aplikaciji koja opslužuje bečki aerodrom i korisnici su bečke kompanije koje se bave flughafentaxi uslugama. Upitanju je android aplikacija koja na vrlo lak i jednostavan način krajnjem korisniku nudi usluge taxi prevoza u beču sa i do aerodroma. Korisnik se može registrovati i time znatno uštedeti neku narednu poruđbinu. Neophodno je popuiti nekoliko osnovnih podataka i korisnik će dobiti potvrdu vožnje. Poručena vožnja se šalje i putem maila, ali isto tako dostupna je i na samoj aplikaciji. Sve vožnje se pamte i ukoliko korisnik često putuje sa određene lokacije vožnju može poručiti u svega par klika. Dovoljno je da proveri podatke i izabere datum i vreme. Sama aplikacija je uparena sa web aplikacijom i bazom podataka tako da su svi podaci dostupni kako korisniku aplikacije tako i administraciji i samim vozačima. Prednosti su svakako velike. Kompanijama se nude stalne mušterije i loyalty program, a krajnjim korisnicima benefite tog programa kao i vrlo lako i jednostavno poručivanje vožnje bez upotrebe telefonskih poziva u romingu i slično. Dovoljno je bilo koji internet i vožnja se može poručiti upotrebom svega nekoliko KB.

Aplikaciju možete ovde preuzeti

Preuzmite android aplikaciju

Statistika android mobilnih aplikacija

Izrada android aplikacija cena

Cenu nije moguće reći bez prezhodnih zahteva i upoznavanja sa opcijama, sistemom i namenom. Cene se kreću od 60 000 rsd i više.  Za detaljnije informaicje morate nas kontaktirati.