Izrada iOS aplikacija – Izrada iPhone aplikacija

Usluga izrade iOS aplikacija – izrade aplikacije za iPhone Apple

Saznajte šta je to iOS aplikacija, čemu služe i kome su namenjene.

iOS aplikacija

iOS aplikacije su namenjene za iOS operativni sistem. Pre svega se tu misli na iPhone i ostale popularne uređaje iz kompanije Apple. Nativne aplikacije se rade u Xcode i swift programskom jeziku. Na iOS moguće je pokretati i hibridne aplikacije rađene npr u Flutteru, tako da se može praviti aplikacija u Flutteru koja podjednako dobro radi i na androidu i na iOS operativnom sistemu.

Primena iOS aplikacija

Kao što je već pomenuto, iOS aplikacije su namenjene za apple proizvode i korisnike koji se služe istim. Pored javnih aplikacija koje se objavljuju na app store, mogu se praviti i komanijske aplikacije za potrebe poslovanja neke kompanije koja koristi pretežno Apple uređaje i software.

Android aplikacija

Proces izrade iOS aplikacije

Ukoliko Vam je potrebna aplikacija za iOS potrebno je da nas kontaktirate sa zahtevom za izradu aplikacije za mobilne telefone gde ćete nam opisati šta određena iOS aplikacija treba da radi. Na osnovu zahteva dobićete odgovarajuću ponudu i predlog da li raditi nativnu (eng. native) ili hibridnu aplikaciju. Što se tiče nativne aplikacije istu možemo raditi u Xcode i Swiftu, a što se tiče hibridne aplikacije nju radimo u Flutteru.

Izrada hibridne aplikacije za mobilne telefone

Ukoliko Vam je potreban aplikacija i za android i za apple telefone i tablete najbolje rešenje je izrada hibridne aplikacije. Hibridna aplikacija je aplikacija koja može da radi i na androd operativnom sistemu i na iOS operativnom sistemu. Aplikacije rađene za određeni operativni sistem nazivaju se nativne (eng. native) i rada samo na određenom operativnom sistemu, dok aplikacije koje mogu raditi na više operativnih sistema nazivaju se hibridne aplikacije.

Za izradu hibridne aplikacije za mobilne telefone koristimo Flutter SDK. Prednosti su svakako niža cena izrade u odnosu na nativne aplikacije kao i brže i efikasnije održavanje aplikacije i update istih.

Izrada iOS aplikacija cena

Cenu nije moguće reći bez prezhodnih zahteva i upoznavanja sa opcijama, sistemom i namenom. Cene se kreću od 60 000 rsd i više.  Za detaljnije informaicje morate nas kontaktirati.