Vođenje i pisanje bloga

Usluge vođenja i pisanja bloga

Saznajte kako vođenjem i pisanjem bloga možete pospešiti i samu prodaju i povećati broj poseta na sajtu.

Šta je blog?

Blog potiče od reči weblog pa je vremenom skraćena u blog. U suštini to je neki vid dnevnika na internetu koji je dostupan obično širokim masama, tj načešće se objavljuje da je javno dostupan. Na samom blogu se može pisati svašta, ali je se obično pišu neke korisne stvari za samu profesiju kojom se bavite, odnosno ono gde imate najviše iskustva i znanja i što ste voljni da podelite.

Zašto pisati blog?

Ovo je drugo najčešće pitanje koje dobijamo odmah posle “Šta je blog”. Pisanje bloga je postalo veoma popularno i vrlo produktivno. Na samom sajtu pored klasičnih usluga, referenci i kontak stranice teško da imate mogućnost da napišete nešto detaljnije o vašoj struci. Jako je teško spomenuti sve oblasti, podrobnije ih objasniti na samoj stranici koja se zove usluge. Isto tako vaši radovi i reference ne trpe previše teksta, već posetioci žele brzo da vide neke vaše radove i ko su vam bili klijenti. Tu dolazi do snage bloga, gde možete celu jednu stranu da posvetite nekom vašem klijentu i poslovima koje ste imali sa njim, da obradite neku temu i slično. Kroz jedno takvo pisanje korisnik često ne bude ni svestan koliko je pomenuo neku delatnost ili oblas i koliko je dobio kvalitetniju stranu od same strane usluge gde su obično taksativno navedene usluge.

vodjenje i pisanje bloga
usluga pisanja blogova

Benefiti pisanja bloga?

Kao što smo već pomenuli, pisanjem bloga dobijate jako kvalitetnu stranicu sa nedvosmisleno targetiranim ključnim rečima i frazama za razliku od samih stranica usluge i reference gde možete imati veliki spektar usluga koje su samo navedene uz dodatak jedne rečenice. Ta stranica, tj ta objava bloga će jako brzo naći put do vrha googla pogotovo za neke fraze koje nisu toliko uopštene ali se tiču vaše branše.

Primer vođenja bloga

Kao primer uzećemo vođenje i pisanje bloga za klijenta BIO DEZ. Za klijenta pišemo SEO tekst za odabrane teme koje nam klijent dostavlja. Vrlo brzo su teme postale vidljive na google i to na samom vrhu. Tako smo dobili temu dezinsekcija pekare i našli smo se na vrhu. Ta reč i nije preterano tražena na google i ne očekuju se stotine poseta od te teme, ali da će donositi posetioce to svakako. 2 bloga nedeljno to znači da u godinu dana dobijate 104 tematskih blogova. Neki će manje donositi poseta neki više, ali svakako da će broj poseta na taj obim biti znatno uvećan. Isto tako, ukoliko je tekst kvaliteta velike su šanse da korisnika ubedite u to da kupi vašu uslugu i proizvod. Same teme i naslovi bloga gotovo da su neograničeni i uvek ima nešto da se piše. Uvek može da se piše i neposredno iskustvo u nekom poslu koji ste radili sa klijentom.

Vođenje i pisanje bloga cena

Cena vođenja i pisanja bloga zavisi i od same oblasti i od obima, odnosno periodike objave. Obično se dogovaraju mesečne aktivnosti i objave pa se i cena formaira na mesečnom nivou i recimo 8 tema. Pošaljite nam zahtev, oblast i količinu koju je potrebno napisati i dobićete ponudu.