SSD Web hosting

Usluge Web hostinga

Saznajte zbog čega je bitno imati pouzdan i brz hosting.

Šta je to SSD web hosting?

SSD Web hosting je hosting koji radi sa brzim SSD diskovima. Ukoliko imate računar sa starim hardiskovima sa rotacijom od 5400 ili 7200 obrtaja u minuti i pređete na SSD diskove videćete koliko računar radi brže. Isti slučaj je i sa web hostingom. Dakle, prava jedna mini revolucija kada je upitanju brzina desila se dolaskom SSD diskova kako kod računara za kućnu upotrebu tako i kod servera.

Zbog čega je važno imati pozdan i brz web hosting?

Pouzdan svakako zbog Vaših podataka i klijenata. Svakako ne želite da dođete u situaciju da je materijal izgubljen ili da je sajt nedostupa dok Vi sa druge strane ulažete u digitalni marketing i google reklame. Ukoliko Vam sajt iz bilo kog problema sa hostingom nije dostupan, a Vi ne primetite i ne pauzirate Google Ads, reklame će se prikazivati i imati klikove i trošak, a niko neće videti Vaš sajt. Dakle od suštinske važnosti je da hosting bude pouzdan sa veoma malim vremenom kada nije online. Kada pričamo o vremenu kada je hosting online, 100% nije moguće ni u jednom slučaju sem u teoriji. U praksi naš web hosting ima realnih 98,7% vremena dostupnosti što je respektivan podatak. Brz web hosting je važan takođe iz dva razloga. Prvi su opet sami klijenti koji će biti zadovoljni sajtom i uslugom i neće napustiti sajt zbog sporog učitavanja, a drugi je svakako google koji jako ceni sajtove koji se brzo otvaraju, a za tako nešto preduslov je brz web hosting.

SSD web hosting

SSD web hosting cena

Cena SSD web hostinga kreće od 50€ godišnje pa na više u zavisnosti od samog prostora, želja i slično. Važno je napomenuti da uz svaki hosting dobijate i SSL sertifikat i redovni backup koji se radi automatski, tako da niste u obavezi da radite ručne backupe.