Link building – izgradnja linkova

Usluge linkovanja sajta

Na ovoj stranici nećete naći recept za izgradnju sajta već čemu služi, zašto je jako važna i kako da dospete do što boljih pozicija na organskoj pretrazi.

Šta je to link building?

Link building je u prevodu izgradnja linkova. To znači da se radi na tome da Vaš sajt dobije što veći broj linkova i to kvalitetnih. Isto tako cilj je pored toga da su linkovi i dofollow koje donose pozitivne poene kod google pretraživača što dalje dovodi do jačanje Vašeg domenskog autoriteta i boljih pozicija na google pretrazi. Link building spada u neizostavni deo SEO optimizacije i važi kao jedan od glavnih faktora u pozicioniranju nekog sajta na organskoj pretrazi.

Zašto je bitna izgradnja linkova?

Google često primeni nešto iz realnog života i svoj algoritam. Link sa nekog sajta na Vaš sajt znači preporuka na internetu. Kako je u životu veoma važna preporuka google je to uvrstio u svoj algoritam i sve više mu dao na značaju. Pored najobičnije preporuke google gleda i od koga je ta preporuka i koliko ima preporuka sa drugih lokacija. Dakle kao u realnom životu, jedno je preporuka od osobe kojoj možete da verujete, a drugo je preporuka od osobe koja i nema neki autoritet. Cilj je imati što više preprouka od sajtova koji već imaju određeni autoritet kod googla.

link building
izgradnja linkova

Izgradnja linkova u funkciji optimizacije sajta

Google je već rekao kako su mi dolazni linkovi jedan od važnih faktora u proceni i pozicioniranju nekog sajta na organskoj pretrazi. Ova tehnika spada u broj 1 kada se tiče offPage optimizacija. Naravno i tu treba imate mere i ne linkovati sajt bilo gde i u velikoj količini odjednom jer google to može prepoznati kao kupovinu linkova koja spada u crnu tehniku i možete dobiti negativne poene i napraviti štetu. Dakle ukoliko se radi SEO optimizacija prvo zahtev je imati strpljenja jer rezultat ne dolazi preko noći. Potrebno je nekoliko meseci do napredka, često i konstantni rad kako bi se pozicije posle i zadržale ukoliko je velika konkurencija i ukoliko i ostali sajtovi rade na optimizaciji.

Kako radimo gradnju linkova?

Dugi niz godina se bavimo ovom tematikom i za taj period nabavili smo relevantne resurse gde možemo ostavljati Vaš link ili ceo članak. Time se služimo sa jednim jedinim ciljem, a to je uspešno optimizovati neki sajt i dovesti ga do najviših pozicija. Imajte na umu da obično besplatni link direktorijumi mogu naneti verovatno više štete nego koristi jer google itekako gleda odakle dolaze ti linkovi i bolje je imati jedan vredan link nego stotine bezvrednih ili čak i loše reputiranih linkova sa sumnjivih izvora.

Link building cena

Obično je link building usluga u okviru optimizacije sajta, ali po potrebi može se samo raditi i link building, tj plaćanje po nekoj objavi na nekom portalu i slično. Ipak za konkretne slučajeve morate nas kontaktirati.