Izrada mobilnih aplikacija

Usluge izrade mobilne aplikacije

Saznajte šta su to mobilne aplikacije, čemu služe i kome su namenjene.

Šta su to mobilne aplikacije?

Mobilne aplikacije su aplikacije pravljene za mobilne uređaje poput mobilnih telefona i tableta. Najčešće se prave za Android operativni sistem i za iOS za mobilne uređaje i tablete proizvođaća Apple. Ređe se prave za windows platformu i ostale.

Kako se dele mobilne aplikacije po nameni?

Dele se pre svega na javnu i privatnu upotrebu. Javne aplikacije su dostupne sa prodavnica Google Play i Apple Store. Ko želi takvu aplikaciju, aplikacija je javna i može je koristiti veliki broj ljudi. Na primer, Viber, WhatsApp, Google maps, Instagram, Shazam i druge. Međutim postoji veliki broj aplikacija koje nisu javne i namenjene su u privatne svrhe. Takva aplikacije su obično pisane po potrebi za klijenta sa ciljem bolje, bržeg i komfornijeg poslovanja. Obično se radi integracija sa nekim Vašim sistemom gde su podaci, tako da je aplikacija prikaz i manipulacija Vaših podataka u samom sistemu u bazi. Popisi magacina, real time stanje kase i prodaje, izveštaji i slično su samo neke od primena privatnih mobilnih aplikacija.

izrada mobilne aplikacije

izrada mobilnih aplikacija

Kome su potrebne mobilne aplikacije?

Ako pričamo o privatnim mobilnim aplikacijama, tj koje nisu public, onda su potrebe svim kompanijama koje ima potrebu za brzim i daljinskim pristupom nekim podacima sa servera. Naravno da postoje i druge metode za pristup podacima, ali ovde dobijate sigurnost, brzinu i komfor.

Primer mobilne aplikacije za unapređenje poslovanja?

Imate nekoliko komercijalista koji su na terenu i obilaze Vaše klijente koji potražuju novu količinu Vaših proizvoda. Komercijalista može brzo, lako i efikasno da odabere klijenta iz baze klijenata, da unese količinu određenog proizvoda i da prosledi magacinu koji odmah može dobiti te podatke u pisanom tragu i da spremi proizvode za transport. Za sve ovo je potreban samo telefon ili tablet, i mobilni internet, naravno i mobilna aplikacija koje je integrisana sa postojećim sistemom.

Izrada android aplikacije primer

Mobilna aplikacija za poručivanje aerodromskog taxija / android aplikacija za airport taxi

Ova aplikacija je pisana za kompanije koje se bave pružanjem usluga taxi prevoza i limo servisa sa i do aerodroma. U konkretnom primeru radi se o aplikaciji koja opslužuje bečki aerodrom i korisnici su bečke kompanije koje se bave flughafentaxi uslugama. Upitanju je android aplikacija koja na vrlo lak i jednostavan način krajnjem korisniku nudi usluge taxi prevoza u beču sa i do aerodroma. Korisnik se može registrovati i time znatno uštedeti neku narednu poruđbinu. Neophodno je popuiti nekoliko osnovnih podataka i korisnik će dobiti potvrdu vožnje. Poručena vožnja se šalje i putem maila, ali isto tako dostupna je i na samoj aplikaciji. Sve vožnje se pamte i ukoliko korisnik često putuje sa određene lokacije vožnju može poručiti u svega par klika. Dovoljno je da proveri podatke i izabere datum i vreme. Sama aplikacija je uparena sa web aplikacijom i bazom podataka tako da su svi podaci dostupni kako korisniku aplikacije tako i administraciji i samim vozačima. Prednosti su svakako velike. Kompanijama se nude stalne mušterije i loyalty program, a krajnjim korisnicima benefite tog programa kao i vrlo lako i jednostavno poručivanje vožnje bez upotrebe telefonskih poziva u romingu i slično. Dovoljno je bilo koji internet i vožnja se može poručiti upotrebom svega nekoliko KB.

Aplikaciju možete ovde preuzeti

Preuzmite android aplikaciju

Statistika android mobilnih aplikacija

Izrada mobilnih aplikacija cena

Cenu nije moguće reći bez prezhodnih zahteva i upoznavanja sa opcijama, sistemom i namenom. Za detaljnije informaicje morate nas kontaktirati.